HTML

Localicum

semmi különös. de az lokálisan!

Friss topikok

Linkblog

2012.06.12. 16:04 spájdernecc

Hézagpótló : Csirke, a lexikon

Címkék: északjemen priváthiró

        G. Csibe, később Csirke a legelfogadottabb teória szerint a tolláról kapta a nevét. Akkor már ritkuló, vékony szálú, hosszúra hagyott hullámos hajával, gégefőig meghagyott pakompartjával úgy nézett ki, mint akit itt felejtettek 1969-ből. Erre némileg ráerősített a bokalengetős trapézgatya, és a rávarrt zsebes farmerzakó a Led Zeppelines kitűzővel.

        Sváb őseivel ellentétben se különösebben szorgalmas, se különösebben kitartó nem volt. Egy dolgot kivéve. Bele volt bolondulva a zenébe. A kitelepített rokonok révén hozzájutott az akkori német popsajtóhoz, persze néhány hét késéssel, és fejből fújt mindent, amiről egyébként csak a Teneager-partyból, vagy jóval később Komjáthy Gyuri bácsi műsoraiból értesülhettünk.

       A szorgalomdeficit miatt gyakran csípték fülön KMK-ért, ebből kifolyólag szinte folyamatosan rendőri felügyelet alatt állt. Ezért aztán szinte ki sem mozdult a "faluból". Jó tízessel volt idősebb nálam, amikor belekerültem a rock and roll felhasználói és termelői oldalára egyaránt, megállás nélkül vizsgáztatott:

- Miért megint ELP-nek hívják Emersonékat?

- Ki nem alapító tagja a Beatlesnek?

- Milyen származású a Queen énekese? , hogy csak az egyszerűbbeket idézzem.

Tőle hallottam először a Bachmann Turner Overdrive nevű bandáról.

 

 Mivel szinte örökös röghözkötöttség volt a sorsa, egy komolyabb koncert előtt gyakran megkeresett:

- Lacikám, mész Alvin Lee-re? Tudod, a jegyet... Meg ha tudsz, plakátot... Ahogy szoktad.

- Persze Csirke, úgy lesz. 

Ezt a fesztiváldömpinget már nem érte meg. Pedig szinte mindenhol ott lenne...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://localicum.blog.hu/api/trackback/id/tr834583636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.03. 16:06:41

1. Cozy Powell miatt
2. Ringo Starr
3. Frederik Bulsara zanzibári

Mikor falun laktam, egy egyszerű kőműves ismerősöm mondta, amikor meghallotta a BTO-t, hogy Bakman Turner. Majd előszedett egy csomó szalagot, meg összerakta régi magnóját, hogy végre van valakivel zenét hallgatni. Mindezt akkor amikor a 3+2 volt köreikben a menő. Istennyugosztalja, egyszer volt józan a munkahelyén, lesett az állványról és szörnyet halt.
süti beállítások módosítása