HTML

Localicum

semmi különös. de az lokálisan!

Friss topikok

Linkblog

2011.01.25. 17:44 spájdernecc

Bennünk élő történelem: Vikingek Afrikában

Címkék: hoaxia

Viking telep maradványait fedezték fel norvég olajkutatók a Csontváz-part szomszédságában.

Kardmarkolatokat, övcsatokat, sisakdíszeket fedeztek fel a kontinentális talapzat mélyrétegeiben olajat kutató norvég geológusok. Az ideiglenes táborhely előkészítése közben végzett földmunkák során kerültek elő a kutatók számára az otthoni múzeumokban látott viking tárgyakhoz hasonló leletek. A helyszínre érkező dél-afrikai és norvég régészek meglepődve azonosították a viking kalandozások korára datálható és valószínűleg dán, vagy norvég műhelyekben készült tárgyak maradványait.

A leletek pontos származási helyét a laborvizsgálatok után lehet beazonosítani.

Levéltári kutatások alapján egy, a Földközi-tengerre vezetett rablóhadjárat résztvevői alapíthatták a telepet. A leírások szerint  Kékfogú Harald uralkodásának idején induló "flottát" a Cadizi-öböl táján nagy vihar szórta szét, a gibraltári gyülekező- és pihenőhelyen már 8 - 10 hosszúhajó került veszteséglistára. Ezekről a mai napig úgy hitték, elsüllyedtek.

Várjuk a további fejleményeket 

 

/ a kép illusztráció /

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://localicum.blog.hu/api/trackback/id/tr582612914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tym4sumakshun/ PhotelNiggaH 2011.02.11. 10:39:48

Szerintem a vikingek a Holdon is jártak már:-D
süti beállítások módosítása